طراحی سایت دانشی فوق العاده است که با وجود اینکه تقریباً ۳۰ سال از تولد آن میگذرد اما تأثیر فوق العاده آن بر زندگی ما روز به روز بیشتر میشود. در مقاله زیر قرار است تیدا وب اطلاعات بیشتری در خصوص طراحی سایت، طراحان سایت و تاریخچه آن در اختیار شما قرار دهد. با خواندن آنچه در زیر آمده است، روز جهانی طراحی سایت را با اشتیاق بیشتری جشن خواهید گرفت.
آنچه در این مقاله میخوانید
آشنایی بیشتر با طراحی سایت
به جلسه آشنایی بیشتر با طراحی سایت و با طعم شیرین تیدا وب خوش آمدید؛ در این مقاله قرار است که اطلاعات بیشتری درباره وب سایت و شیوه طراحی آن و طراحان و دیگر نکات مربوط به آن بیشتر بدانید.
وبسایتها مهم ترین عنصر اینترنت هستند و باعث پیشرفت و تغییر بسیاری از کارها و حرفهها و حتی شیوه تعامل و ارتباط ها شدند. با اهمیت وبسایتها همه آشنایی داریم و بدون حرف اضافه و بحث حاشیهای به سراغ توضیح اولین عنوانی که قرار است ارائه دهیم میرویم؛ با ما همراه باشید.
طراحی سایت چیست؟
توضیح طراحی وب به صورت رسمی این است که فرآیندی شامل برنامهریزی، ایدهپردازی و تعیین هدف و انتشار محتوا به صورت آنلاین است. اما به صورت خلاصه و غیر رسمی، طراحی سایت یعنی اینکه در سطح اینترنت، بستری برای انتشار محتوای خود ایجاد کنیم. قبلاً طراحی سایت متمرکز بر نمایشگرهای دسکتاپ بود، اما با پیشرفت تکنولوژی و از سال ۲۰۱۰ طراحی برای مرورگرهای موبایل و تبلتها اهمیت خاصی پیدا کرده است و نکتهای که باید یک سایت خوب داشته باشد، تعاملی بودن و یا نمایش محتوا به صورت عالی برای هر نمایشگری است.
انواع طراحی سایت
طراحی سایت به دو شیوه آماده و اختصاصی دستهبندی میشود که قرار است در ادامه درباره هر کدام توضیح داده شود؛ برای اینکه سایت خاص و متناسب با برند خود داشته باشید، کافی است با ما در ارتباط باشید. تیم تخصصی ما هر آنچه باید درباره طراحی سایت اختصاصی بدانید را در اختیار شما قرار خواهد داد.
طراحی سایت به شیوه اختصاصی و یا کد نویسی صفر تا صد شیوهای است که به هزینه بیشتری نیاز دارد ولی وبسایتی که تحویل میگیرید خاص است و تمام درخواستهایی که هنگام طراحی عنوان کردهاید، در آن رعایت شده است. در واقع برای اینکه وبسایت شما خاص باشد و نمایشدهنده خلاقیت شما در سطح اینترنت باشد، تمام مراحل از ابتدا طراحی میشوند و طراحی متناسب با درخواست های شما میباشد.
شیوه دوم که طراحی با ابزار آماده است، هزینه کمتری دارد و زمان تحویل وبسایت به شما نیز کمتر خواهد بود. اما گزینههای شخصیسازی کمتری برای شما در دسترس خواهد بود. یعنی اینکه ممکن است شرکت مجری از قالبی که از قبل طراحی کرده است برای توسعه و اجرای درخواستهای شما استفاده کند و یا اینکه از ابزاری مانند وردپرس و یا به طور کلی سیستمهای مدیریت محتوا به منظور طراحی سایت بهره بگیرد. هر کدام از شیوهها مزایای خاص خود را دارند.
طراح سایت کیست؟
طراح سایت ممکن است همان فردی باشد که شما با آن ارتباط میگیرید و درخواست خود را بیان میکنید؛ طراحان وب سایت افرادی هستند که صفحههای وبسایتهای اینترنتی را طراحی میکنند. این افراد با استفاده از کدهای مختلف و زبانهای برنامهنویسی رایج و ترکیبکردن متن و عکس و فیلم و صدا و گرافیکهای خاص، بستری زیبا را برای انتشار محتوا در اینترنت ایجاد میکنند.
از ویژگیهایی که هر طراح وبسایت باید داشته باشد، خلاقیت و تخیل قوی در کنار دانش تخصصی و روحیه قوی برای کار تیمی میباشد. تخیل باعث میشود که طراح سایت طرف دیگر درخواستهای کاربران را ببیند.
اولین طراح سایت و اولین سایت طراحی شده در اینترنت
اولین سایتی که بر روی بستر اینترنت منتشر شد، http://info.cern.ch بود که هماکنون هم در دسترس است.
به عنوان تاریخچه کلی و سریع، شبکه جهانی وب و یا World Wide Web توسط دانشمند انگلیسی Tim Berners-Lee و در سال ۱۹۸۹ اختراع شد. ایده جناب آقای لی این بود که بستری برای اشتراک مشکلات و سوالهای دانشمندان دانشگاهها و سایر مؤسسات تحقیقی طراحی کند. پس از آن و تا اواخر سال ۱۹۹۰، با استفاده از کامپیوتر طراحی شده توسط Steve Jobs، لی توانست زبان برنامه نویسی HTML، پروتکل HTTP، URL ها و همچنین یک مرورگر ابتدایی و یک نرمافزار Web Server طراحی کند. ظاهراً تکنولوژی تا آخر مدیون ایشان خواهد بود.
در ۶ آگوست ۱۹۹۱ بود که وب سایتی که در بالا معرفی کردیم، راهاندازی شد. مکانی که باعث شد، مشاغل جدید به واسطه آن به وجود بیاید.
روز جهانی طراحی سایت
تاریخچه طراحان وب در واقع فقط تاریخچه وب و چگونگی بهوجود آمدن آن است، تقریباً به همان روشی که تاریخچه یک ساختمان تاریخ ساخت آن است. وب روز به روز پیشرفته تر شد و پروتکلهای صوتی، تصویری مختلف، چترومها و شبکههای اجتماعی به عنوان بخشی از آن در نظر گرفته شد. همه این موارد مدیون طراحان سایت میباشد. به پاس تشکر و قدردانی از طراحان سایت، روز ۳۱ مه را روز جهانی طراحی سایت مینامند.
منابع:
- https://www.history.com
- https://targetjobs.co.uk
- https://www.pagecloud.com
- https://www.interaction-design.org
- https://ifactory.com.au