ایمیل مارکتینگ سرویسی بر پایه ایمیل و روشی در بازاریابی بوده که در سال ۱۹۷۸ برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت و به دلیل تأثیر بالای آن و ارتباط مستقیم با مشتری بسیار محبوب میباشد. در ادامه، ابتدا تعریف سرویس ایمیل مارکتینگ و مزیت های آن ارائه میشود و سپس به شیوه کار آن و سایر مسائل مرتبط همچون کمپین ایمیل مارکتینگ پرداخته میشود.
آنچه در این مقاله میخوانید
ایمیل مارکتینگ، روش بازاریابی مؤثر و محبوب
استفاده از ایمیل در بازاریابی به این منظور انجام میگیرد که انگیزهای برای وفاداری مشتریان و همچنین، ارتقای خدمات و محصولات تجاری ایجاد گردد. ایمیل مارکتینگ یا Email Marketing، شکلی از بازاریابی است که با استفاده از لیست ایمیل، کاربران را از محصولات جدید، تخفیفها و سایر خدمات آگاه میسازد.
اگر در این اندیشه هستید که برند تجاری خود را گسترش دهید و یا اینکه میزان فروش خود را افزایش دهید با ما همراه باشید. چون که سرویس ایمیل مارکتینگ، از محبوبترین و شاید موثرترین ابزار تبلیغاتی برای بازاریابی است. آنچه در ادامه میخوانید نکاتی است که باید برای شروع کار خود با ایمیل مارکتینگ بدانید.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
همانطور که قبلتر اشاره شد، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی از طریق ایمیل است که ابزاری قدرتمند در بازاریابی میباشد. بازاریابی ایمیلی، نوعی بازاریابی است که ایمیل در آن نقشی محوری بازی میکند و به کاربران شما کمک میکند تا از جدیدترین محصولات و پیشنهادات فوق العاده شما آگاه گردند. این موضوع نقش به سزایی در افزایش فروش محصولات و همچنین فرآیند جذب مشتری خواهد داشت.
این روش بازاریابی در سال ۱۹۷۸ و توسط Digital Equipment Corp مورد استفاده قرار گرفت که برای آشنایی مشتریان با محصولات جدید، تعداد ۴۰۰ ایمیل ارسال گردید و نتیجه فوق العاده بود. حدود ۱۳ میلیون دلار از طریق ارسال ایمیلها، فروش محصولات انجام گردید. دقت شود که فقط به ۴۰۰ نفر ایمیل ارسال شد و چنین نتیجه رضایت بخشی داشت. اما اکنون و با گسترش اینترنت و تکنولوژی اهمیت ایمیل مارکتینگ بیش از پیش شده است.
مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ
بازاریابی ایمیلی مزایای فوق العاده ای دارد که عبارتند از :
- هزینه بازاریابی کمتر: این روش هزینههای کمتری نسبت به سایر روشهای بازاریابی دارد؛ هزینه چاپ، تبلیغات و یا رزرو فضاهای تبلیغاتی مختلف وجود ندارد و فقط محتوایی که تولید شده است، مستقیماً در اختیار کاربر قرار میگیرد.
- فعالیت مجوزدار: ارسال ایمیل در این روش فقط برای کاربرانی انجام میگیرد که خود انتخاب کردند تا ایمیل های شما را دریافت کنند.
- انتقال پیام انعطافپذیر: محتوایی که در ایمیل ارسال میشود، میتواند شامل متن، تصاویر گرافیکی و حتی فایل پیوست باشد.
- مقیاسپذیری: محدودیتی در اندازه لیست ارسال وجود ندارد و میتوان یک ایمیل را به یک لیست کوچک و یا حتی بزرگ ارسال کرد.
- تقسیمبندی: میتوان لیست ایمیلها را براساس محصولاتی که کاربران از شما خرید میکنند، به چند گروه تقسیمبندی کرد و براساس آن در دفعات بعدی به آنها ایمیل ارسال کرد.
- افزایش میزان فروش: کافی است در ایمیلها، لینک (پیوند) مستقیم محصولات را وارد کنید تا کاربران ترغیب شوند آن را خریداری کنند.
- میزان اثرگذاری: با ایجاد کمپین در ایمیل مارکتینگ، میتوان اثرگذاری آن را بررسی کرد و براساس آن سیاست را تغییر داد و در کمپینهای بعدی از ایمیلهای جذابتر استفاده کرد.
کمپین ایمیل مارکتینگ چیست؟
در بخش قبل به یکی از مزایای ایمیل مارکتینگ امکان اندازهگیری و میزان اثرگذاری کمپینها اشاره شد. کمپین ایمیل مارکتینگ (Email Marketing Campaign)، مجموعه ای از ایمیلهای جداگانه است که در یک بازه زمانی خاص و با هدف خاص ایجاد میگردند. برای میزان اثرگذاری این کمپین ها باید به این مسئله دقت کرد که محتوای ایمیل باید جذاب و کاربر پسند باشد و با سادگی تمام، هدف را برای کاربر تشریح کند. در این کمپینها بسته به محتوا، ایمیل میتواند یک بار ارسال گردد و یا اینکه مجموعهای از ایمیلها که هدف واحدی را دنبال میکنند، در یک بازه زمانی ارسال شوند.
بازاریابی ایمیلی چگونه کار میکند؟
نحوه ایمیل مارکتینگ بدین گونه است؛ آنچه شرکتها برای راهاندازی بازاریابی ایمیلی و مدیریت کمپینها از آن استفاده میکنند، نرم افزار Email Service Provider که به اختصار ESP خوانده میشود، میباشد.
در ضمن شما میتوانید برای ارسال ایمیلهای گسترده از ISP هایی مانند Gmail، Yahoo و Outlook که خدمات ایمیل را رایگان در اختیار کاربران خود قرار میدهند، استفاده کنید اما مشکلی که وجود دارد این است که این سرویسها برای استفاده شخصی طراحی شدهاند و برای ایمیلهای انبوه مناسب نیستند و اتفاقی که میافتد این است که ممکن است ایمیلهای شما به عنوان spam تلقی شده و حساب شما مسدود گردد.
طراحی سایت و اهمیت آن در بازاریابی ایمیلی
۷۷ درصد از کاربران هنوز هم به اعلانهایی که از طریق ایمیل دریافت میکنند، اعتماد دارند و ۸۰ درصد از بازاریابان، ایمیل را به عنوان قویترین روشهای جذب مشتری گزارش میدهند. در واقع چالش شما از زمانی آغاز میشود که شما اقدام به طراحی سایت خود نمودید و محتوای ایمیلی مناسب نیز تهیه کردید، اما چه اتفاقی میافتد، اگر صفحه فرود (لندینگ شما) طراحی مناسبی نداشته باشد؟ جواب آسان است کاربر صفحه را ترک خواهد کرد.
عواملی که باعث این رخداد میشوند شامل واضح نبودن پیام صفحه، صفحات شلوغ، صفحات ناسازگار با پلتفرم موبایل، پیمایش مشکل صفحه و پیوندها و دکمههای ناخوانا و یا غیر قابل انتخاب هستند.