میزبانی وب یا وب هاستینگ، به معنای فراهم کردن فضایی است که کاربر بتواند فایل‌های خود را در آن قرار دهد و باتوجه شرایط مورد نظر خود، در هر زمان و مکانی بتواند به آن‌ها دسترسی داشته باشد. به شرکت‌هایی که خدمات میزبانی وب را ارائه می‌دهند، شرکت‌های هاستینگ گفته می‌شود. البته این شرکت‌ها خدمات مربوط به ثبت دامنه را هم انجام می‌دهند. معیارهای مختلفی برای انتخاب یک میزبان خوب وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. این معیارها می‌توانند به شما کمک کنند تا با توجه به نیاز و بودجه خود، بهترین فضای میزبانی را داشته باشید.

ابر برچسب وب هاستینگ / Web Hosting Tag Cloud
ابر برچسب وب هاستینگ

برترین معیارهایی که در انتخاب یک میزبان خوب تأثیرگذار هستند، عبارتند از:

۱- پایداری سرورها (Uptime)

پایداری (آپتایم) به این معنی است که وب‌سایت وقتی بر روی یک فضای میزبانی یا سرور قرار می‌گیرد، سرور بتواند بدون هیچ‌گونه مشکلی پاسخگوی تمام کاربران آنلاین باشد. به تعداد کاربرانی که به طور همزمان از یک وب‌سایت بازدید می‌کنند، کاربران آنلاین گفته می‌شود. بیشتر شرکت‌های هاستینگ پایداری سرورهای خود را ۹۹.۹ درصد گزارش می‌دهند. این عدد تقریبی اندازه‌گیری شده و واقعی نیست چرا که وب‌سایت‌های مختلف ممکن است با فریم‌ورک‌های مختلفی طراحی و کدنویسی شده باشند. البته ناگفته نماند که کدنویسی غلط و دارای خطا بر روی سرور بی تأثیر نیست و ممکن است حتی وب‌سایت بر روی بهترین سرور با ترافیک بالا، باز هم از دسترس خارج شود. پس در صورتی که کدنویسی به درستی و بهینه انجام شود ولی سرور نتواند به کاربران پاسخ دهد و در برخی از ساعات از دسترس خارج شود یعنی پایدار نیست.

کار با افزونه مگامنو در وردپرس + آموزش ویدیویی

اگر وب‌سایت شما وردپرسی است سعی کنید یک فضای میزبانی (هاست) خوب برایش انتخاب کنید یا از هاست‌های مخصوص وردپرس استفاده کنید. هاست‌های وردپرسی، هاست‌هایی اشتراکی هستند که تمام وب‌سایت‌های موجود بر روی سرور از وردپرس استفاده می‌کنند. در اینگونه هاست‌ها نگرانی اینکه سایت دیگری بیش از حد از منابع سرور استفاده کند، وجود ندارد و همه تا حدی به یک اندازه از منابع سرور استفاده می‌کنند. البته نصب افزونه‌ها بر روی منابع سرور تأثیر می‌گذارد ولی تأثیر آن زیاد نیست.

۲- تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات (Backup)

یکی از مواردی که باید در انتخاب شرکت هاستینگ به آن توجه شود، تهیه نسخه پشتیبان (Backup) از اطلاعات وب‌سایت است. برخی از شرکت‌ها باتوجه به قیمتی که از کاربر دریافت می‌کنند، روزانه، برخی دیگر هفتگی و یا ماهیانه از اطلاعات، نسخه پشتیبان تهیه می‌کنند. برخی از شرکت‌ها ابزاری قوی به کاربران ارائه می‌دهند تا خود کاربران هم بتوانند به راحتی از کلیه اطلاعاتی که بر روی هاست قرار دارد، نسخه پشتیبان تهیه کنند. تهیه نسخه پشتیبان یکی از نکات مهم می‌باشد چرا که ممکن است توسعه‌دهنده بر اثر اشتباه یک فایل را پاک کند یا کدی را تغییر دهد، در صورتی که نسخه پشتیبان از قبل بر روی سرور شرکت هاستینگ موجود باشد، کاربر می‌تواند با ارسال درخواست بازیابی، تغییرات را به آخرین نسخه پشتیبان بازگردانی کند.

۳- نوع پشتیبانی و ارائه خدمات پس از فروش (Support)

نوع پشتیبانی و ارائه خدمات پس از فروش یکی دیگر از نکاتی است که باید هنگام انتخاب شرکت هاستینگ به آن توجه داشت. اکثر شرکتهای ارائه‌دهنده در دنیا و به خصوص در ایران از سیستم پشتیبانی مبتنی بر تیکت (تیکتینگ) استفاده می‌کنند. به طور مثال اگر شما پس از خرید هاست، با مشکل مواجه شوید، می‌توانید به راحتی به بخش «درخواستهای پشتیبانی» بروید و در آنجا دپارتمان فنی، فروش و… را انتخاب و مشکل خود را با کارشناسان آن بخش مطرح نمایید. نکته‌ای که در اینجا حائز اهمیت است، سرعت پاسخگویی می‌باشد. شرکتی که در اسرع وقت حتی در ایام تعطیل پاسخگوی شماست و مشکلتان را سریع برطرف می‌کند، شرکت قابل اعتمادی برای خرید هاست و دامنه خواهد بود.

برترین افزونه‌های ایمیل مارکتینگ برای وردپرس

برخی از شرکتها علاوه بر سیستم مبتنی بر تیکت، از طریق گفتگوی تلفنی و چت آنلاین پاسخگوی کاربران هستند که این موضوع تنها یک نکته دارد آن هم جلب رضایت کاربر می‌باشد.

۴- امنیت (Security)

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در انتخاب ارائه‌دهنده فضای میزبانی، امنیت است. امنیت یک فاکتور بسیار مهم در سرورها و فضای میزبانی است. در صورتی امنیت فضای میزبانی به خصوص اشتراکی رعایت نشود، مهاجم می‌تواند با اجرای کد مخرّب و نفوذ به یک فضا و یا یک وب‌سایت، به وب‌سایت‌های دیگر نیز دسترسی پیدا کند. به خاطر داشته باشید، شرکتی که به فاکتورهای امنیتی توجه می‌کند و آن را بر روی سرورها و فضای میزبانی خود پیاده‌سازی می‌کند، در مقابل کاربران و وب‌سایت‌هایشان احساس مسئولیت کرده و سعی دارد همیشه مخاطبان و کاربرانش را راضی نگه دارد.

ذکر این نکته الزامی است اگر شرکتی فاکتورهای امنیتی را رعایت نکرده باشد ولو رتبه یک گوگل باشد، شرکت قابل اعتمادی نیست.

۵- سابقه و قدمت شرکت (Experience)

شرکت‌هایی که دارای سوابق طولانی هستند و به طور متمادی کار می‌کنند، از تجربیات بالاتری برخوردار بوده و کارشناسان فروش در این شرکت‌ها، همواره نقش مؤثری در افزایش سرمایه شرکت و جذب مخاطب بیشتر دارند. این کارشناسان به دلیل تجربه بالا، از نیازهای کاربران آگاه بوده و به آن‌ها پلن مورد نیازشان را پیشنهاد می‌دهند. البته این موضوع دلیل بر بی‌تجربگی شرکت‌های نوپا در این حوزه نیست.

۶- مدیریت هاست (Control Panel)

کنترل پنل به زبان ساده‌تر، در واقع نرم‌افزاری است که بر روی فضای میزبانی نصب می‌شود تا کاربران به راحتی بتوانند با آن کار کنند. این کنترل پنل شامل مدیریت بخش‌هایی نظیر فایل‌ها و پوشه‌ها، دامنه و زیردامنه‌ها، بانک‌های اطلاعاتی، نسخه برنامه‌نویسی، تهیه نسخه پشتیبان، پست الکترونیک و… می‌باشد. در حال حاضر اکثر شرکت‌های هاستینگ از کنترل پنل‌های آماده استفاده می‌کنند. کنترل پنل‌های آماده عبارتند از: Cpanel، Direct Admin، Plesk، Webmin، Virtualmin و…

نمایش اطلاعات فروشنده دکان در برگه محصول

بهترین کنترل پنل که با وردپرس مطابقت دارد و بدون هیچ مشکلی وردپرس با آن کار می‌کند، cPanel می‌باشد. البته بر روی کنترل پنل‌های دیگر هم وردپرس می‌تواند نصب شود ولی به خوبی سی‌پنل در آنها بهینه نیست. کنترل پنل plesk مخصوص وب‌سایت‌هایی است که از زبان برنامه‌نویسی ASP استفاده می‌کنند. البته بر روی این کنترل پنل هم می‌توان سیستم مدیریت محتوای وردپرس را نصب نمود.

معیارهای انتخاب یک میزبان خوب

نتیجه‌گیری

معیارهای مختلفی برای انتخاب شرکت هاستینگ معرفی شد. در این معیارها پایداری، تهیه نسخه پشتیبان، پشتیبانی و امنیت از اهمیت بالاتری برخوردار می‎‌باشند. در صورتی که معیارهای گفته شده را در هنگام انتخاب شرکت هاستینگ رعایت کنید، مطمئن باشید که بهترین نتیجه را خواهید گرفت. امّا نکته‌ای که در اینجا حائز اهمیت می‌باشد، انتخاب بهترین شرکت در کنار شرکت‌های برتر می‌باشد.

با کلیک بر روی دکمه‌های زیر می‌توانید به ترتیب برترین ارائه‌دهندگان خدمات فضای میزبانی در ایران و دنیا را مشاهده کنید.

حال پس از آن که شرکت ارائه‌دهنده فضای میزبانی را انتخاب کردید و هاست و دامنه موردنظرتان را خریداری نمودید، نوبت به طراحی سایت می‌رسد. در صورتی که نیاز به طراحی سایت امن و بدون مشکل دارید، تیم تیدا وب می‌تواند این کار را برای شما انجام داده و وب‌سایت مورد نظرتان را طراحی نماید.

۴.۸/۵ - (۱۸ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *