همواره یکی از نکاتی که پس از طراحی سایت باید به آن توجه کرد، ارتقای رتبه سایت میباشد. ارتقای رتبه سایت از طریق سئوی داخلی و سئوی خارجی امکان پذیر خواهد بود. در گذشته درباره سئوی داخلی سایت و نکات کاربردی آن صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم سئوی خارجی سایت را بررسی کنیم. سئوی خارجی، استفاده از روش هایی است که باعث بهبود رتبه سئوی سایت شما خواهد شد. در واقع تعداد لینکهای سایتهایی که به سایت شما اشاره میکنند را مورد بررسی قرار داده و آنها را به گوگل گزارش میدهد. تعداد این پیوندها با رتبه سایت شما در گوگل رابطه مستقیم دارد. در ادامه نکات بیشتری درباره سئوی خارجی ارائه خواهد شد.
آنچه در این مقاله میخوانید
سئوی خارجی سایت، آنچه باید بدانید
افراد باهوش که در زمینه وبلاگ نویسی و یا بازاریابی اینترنتی و یا تولید محتوا فعالیت میکنند، برای داشتن وبسایتی بهتر با سئوی داخلی شروع میکنند. اما افراد باهوشتر میدانند که عواملی که از نظر گوگل مهم هستند، چیزی است که در خارج از وبسایت اتفاق میافتد. سئوی خارجی، نظر دیگران در مورد سایت شما را به گوگل گزارش میدهد. به عنوان نمونه وقتی صفحات و یا سایتهای معتبر به محتوای شما لینک دهند، از سوی موتورهای جستجو اینگونه برداشت میشود که محتوای سایت شما، محتوایی عالی و با ارزش برای کاربران است و به همین ترتیب، رتبه سایت شما بهبود پیدا میکند.
سئوی خارجی سایت چیست؟
سئوی خارجی سایت یا Off-page SEO، به مجموعه روشهایی گفته میشود که باعث بهبود رتبه سئوی سایت شما خواهد شد. این همان کاری است که سئوی داخلی انجام میدهد، با این تفاوت که تکنیکهای سئوی خارجی به فعالیتهای خارج از سایت وابسته است. فعالیتهایی نظیر لینکشدن توسط دیگر وبسایتها، فعالیت مثبت و انتشار محتوا در شبکههای اجتماعی و شناخته شدن در فضای اینترنت است.
چرا سئوی خارجی مهم است؟
همانطور که قبل تر به آن اشاره شد، دلیل اهمیت سئوی خارجی این است که به موتورهای جستجو اطلاع میدهد که سایت شما محتوای ارزشمندی را منتشر میکند و برای افراد مهم است. شیوه کار اینگونه میباشد که موتورهای جستجو برای رتبهبندی وبسایتها برای یک جستجوی مشخص از فاکتورهای سئوی داخلی و خارجی استفاده میکنند. در صورتی که رتبهبندی مربوط به سئوی داخلی وبسایتها یکسان بود، سایتی که بک لینک بیشتر و اعتبار بیشتری داشته باشد، رتبه بالاتری را به دست خواهد آورد. در ضمن باید به این نکته توجه کرد که بیشتر کاربران در مباحث سئو، ۷۰ درصد بر تکنیکهای سئوی داخلی و ۳۰ درصد بر تکنیکهای سئوی خارجی تاکید میکنند. در صورتی که بتوانید بین سئوی داخلی و خارجی تعادل ایجاد کنید، سایت شما با سرعت بیشتری پیشرفت خواهد کرد.
عوامل مؤثر بر بهبود سئوی خارجی
مسئلهای که قبلتر به آن اشاره شد را جدی بگیرید؛ وبسایتهایی که به شما لینک میدهند، بسیار مهم هستند. حتی اگر چندین و چند وبسایت نامعتبر و یا با ارزش پایین به شما اشاره کنند، تأثیر چندانی بر رتبه سئو شما نخواهد داشت و بهتر است بر دریافت لینک از وبسایتهای بزرگ و معتبر سرمایه گذاری کنید.
عواملی که در کیفیت لینکها مؤثر هستند شامل anchor text مورد استفاده برای لینکدادن به وبسایت شما، مدت زمان ساخت لینک، تعداد لینکهای آن صفحه، رابطه بین محتوای سایت مبدأ و سایت شما، میزان اعتبار سایت مبدأ و امتیاز صفحهای که به شما لینک داده است، میباشد.
چک لیست سئو، کارهایی که باید انجام دهید
اگر به سئوی خارجی اهمیت میدهید بهتر است مواردی که در چک لیست سئو زیر آمده اند، را برای وبسایت خود انجام دهید:
- لینکهای بیشتری را به وبسایت خود هدایت کنید.
- محتوای خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید تا کاربران به سایت شما هدایت شوند.
- فیدهای RSS که باعث دسترسی سریع به وبسایت شما میشوند، را ایجاد کنید.
- با اظهارنظر اصولی درباره موضوعات مختلف، نگاهها را به سمت خود جذب کنید.
- به منظور دریافت بک لینک با کیفیت، میتوانید از رپورتاژ آگهی استفاده کنید.
- ارسال پست در انجمنها هم عامل مهمی برای سئوی خارجی است.
- با شفاف سازی، اعتماد کاربران را جذب کنید.
- فیلمها، تصاویر زیبا و انیمیشنهای خاص را به صفحه خود اضافه کنید.
- با استفاده از الگوهای بازاریابی مناسب، خود را خاص و خلاق نشان دهید.
نکته نهایی
سئوی خارجی بر لینکدادن به وبسایت و یا صفحه خاص شما اشاره میکند که در واقع این کار توسط یک شخص انجام شده است. در واقع سئوی خارجی به رفتار کاربران در برابر محتوایی که تولید میکنید، وابسته است و به همین دلیل است که تولید محتوایی که کیفیت عالی داشته باشد باعث بهبود سئوی خارجی خواهد شد.
منابع: