یکی از نکاتی که در هنگام طراحی سایت باید به آن توجه کرد، بهینه‌سازی سایت است که باعث ارتقای رتبه سایت می‌شود. پس می‌توان گفت در صورتی که نکات بهینه‌سازی به درستی انجام شود، نتیجه مورد نظر در موتورهای جستجو حاصل خواهد شد. در این مقاله سئوی داخلی سایت و نکات کاربردی برای اجرای آن شرح داده خواهد شد.

سئوی داخلی سایت چیست؟

به تمامی فعالیت‌های بهینه‌سازی که در داخل سایت انجام می‌شود، سئوی داخلی سایت (On Page SEO) گفته می‌شود. سئوی داخلی سایت یکی از بهینه‌سازی‌های مهم برای وب‌سایت بوده و طراحان صفحات وب باید به آن توجه داشته باشند. این بهینه‌سازی شامل دو بخش محتوا و فنی می‌باشد.

اگر بخواهید سئوی داخلی را از لحاظ فنی بررسی کنید، باید کدنویسی سایت را مرور کرده  و در صورت وجود باگ یا مشکل، آن را برطرف نمایید. در صورتی که از لحاظ فنی مشکلی وجود نداشت، حال باید محتوای موجود در سایت را بررسی کنید و همچنین محتواهای جدید را براساس استانداردهای تعریف شده منتشر کنید.

به خاطر داشته باشید که هنگام تولید محتوا، محتوای شما باید عنوان مناسب، تگ توضیحات (Meta Description)، متاتگ کلمات کلیدی و… داشته باشد. این موضوع به بهتر دیده شدن محتوای شما در موتورهای جستجو کمک می‌کند.

معیارهای اصلی سئوی داخلی سایت
معیارهای اصلی در سئوی داخلی سایت

چک لیست کاربردی سئوی داخلی

بسیاری از سیگنال‌های سئو جهت بهینه‌سازی سایت در دسترس می‌باشند و بخش اعظم آن‌ها نتایج سریع را تضمین می‌کنند، اما برخی از استراتژی‌ها ارائه نمی‌شوند و برخی دیگر از تاکتیک‌های سئو دیگر کار نمی‌کنند. پس لازم است همواره سئوی داخلی خود (بخش محتوا) را براساس معیارهای جدید به‌روزرسانی کنید.

طراحی سایت در قم

استفاده از فیلم و بهینه‌کردن آن در سایت

امروزه استفاده از فیلم‌ها و محتواهای تصویری تأثیر به سزایی در افزایش رتبه سایت دارند. استفاده از محتوای تصویری نظیر فیلم باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) و همچنین کاهش Bounce Rate می‌شود.

ایجاد قابلیت AMP و PWA برای سایت

وب اپلیکیشن‌های پیش رونده (PWA) نسل جدید اپلیکیشن‌ها هستند که تحت وب بارگذاری می‌شوند. با ایجاد این قابلیت در وب‌سایت، کاربران می‌توانند وب‌سایت شما را در قالب اپلیکیشن در گوشی هوشمندشان داشته باشند. حتی این اپلیکیشن می‌تواند ظاهری متفاوت از وب‌سایت داشته باشد و تجربه کاربری بهتری را در گوشی هوشمند ارائه دهد. این کار باعث افزایش نرخ تبدیل و ارتقای رتبه سایت می‌شود.

AMP یا به طور کاملتر Accelerate mobile pages یک پروژه توسعه داده شده توسط گوگل برای تجربه کاربری بهتر یک وب‌سایت است. در واقع با فعال‌سازی این قابلیت در وب‌سایت، تمامی المان‌ها و بخش‌هایی که در نسخه دسکتاپ وب‌سایت نمایش داده می‌شود و نمایش آن‌ها ضروری نیست، در موبایل پنهان می‌شود. با فعال‌سازی این قابلیت تجربه کاربری ارتقا پیدا کرده و سرعت بارگذاری صفحات وب‌سایت افزایش می‌یابد.

حذف پاپ آپ و پنجره‌های باز شونده در سایت

پنجره های بازشونده و سایر تبلیغات ناخواسته آزار دهنده هستند و تجربه کاربری ضعیفی را ارائه می‌دهند مگر در مواردی که با محدودیت‌های سنی یا حفظ حریم خصوصی داده‌ها با کاربر ارتباط برقرار کنند.

ایجاد نقشه سایت

نقشه سایت شامل لیستی از برگه‌ها (صفحات) وب‌سایت شما است که به موتورهای جستجو می‌گوید آنها را فهرست‌بندی کنند. شما می‌توانید نقشه‌های جداگانه برای تصاویر، فیلم‌ها و نوشته‌های وبلاگ داشته باشید. این به موتور جستجو می‌گوید تا توجه خزنده را روی قسمت‌های خاص سایت متمرکز کند.

سئوی سایت و نکات کلیدی آن

اضافه کردن Breadcrumbs

مسیر راهنما یا نان ریزه (Breadcrumbs) به مسیر متنی گفته می‌شود که در هر برگه از سایت وجود دارد و موقعیت کاربر را به او اطلاع می‌دهد. اضافه کردن این بخش به سایت باعث می‌شود دسترسی به بخش‌های دیگر آسان‌تر شود، تجربه کاربری افزایش یابد و همچنین سئوی سایت تقویت شود.

استفاده از CDN

استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN) برای میزبانی از تصاویر سایت بسیار مناسب بوده، سرعت سایت را بهبود داده و به دنبال آن باعث افزایش رتبه سایت می‌شود.

سئوی داخلی سایت با پیاده‌سازی CDN
سئوی داخلی سایت با استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN)

بهینه‌سازی تصاویر سایت

به خاطر داشته باشید هنگام بارگذاری محتوا و طراحی برگه‌های سایت، در صورتی که نیاز به تصاویر دارید، ابتدا تصاویر را بهینه کرده و سپس در برگه‌ها از آن استفاده کنید. راه حل پیشنهادی برای بهینه‌سازی تصاویر استفاده از ابزارهای کم کننده حجم می‌باشد.

لینک‌سازی داخلی در مقالات به ایجاد معماری سایت و سئوی داخلی سایت کمک می‌کند. لینک‌سازی داخلی می‌تواند:

  • ناوبری وب‌سایت را بهبود ببخشد.
  • اعتبار مقالات دیگر وب‌سایت را افزایش دهد.
  • به دیده شدن مقاله کمک فراوانی کند.

استفاده از برچسب nofollow برای پیوندهای خارجی

در صورتی که مقالات شما شامل پیوندهای (لینک‌های) خارجی می‌باشد، از برچسب rel=”nofollow” استفاده کنید. با برچسب nofollow، موتورهای جستجو نمی‌توانند شما را به دلیل پیوند به سایت‌های با کیفیت پایین جریمه کنند. همچنین به دلیل لینک‌دهی زیاد، جریمه نخواهید شد.

از بین بردن محتوای ضعیف

محتوای ضعیف باعث کاهش کیفیت سایت شما می‌شود و با وجود محتوای ضعیف نمی‌توانید بهینه‌سازی خوبی را در پیش بگیرید. الگوریتم پاندا Google با محتوا کم کیفیت وب‌سایت را جریمه می‌کند. طبق گفته‌های گوگل، محتوای ضعیف ناشی از ۴ مورد است:

  • محتوا به صورت خودکار تولید می‌شود.
  • صفحات وابسته مشکوک است.
  • محتوای کپی شده در سایت وجود دارد.
  • به خارج از سایت لینک‌دهی شده است.
سئوی خارجی سایت و نکات کاربردی آن

نتیجه‌گیری

همانطور که گفته شد، سئوی داخلی سایت (On Page SEO) جزئی از بهینه‌سازی سایت بوده و باید به آن توجه کرد. مطمئن باشید با رعایت این نکات، نتیجه سریعتری را در موتورهای جستجو خواهید گرفت.

در صورتی که سؤال، تجربه یا نقطه نظری در این زمینه دارید، می‌توانید آن را از طریق دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

۴.۷/۵ - (۵۵ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *