خطای ۵۰۰ یکی از رایجترین و بدترین خطاهای یک سایت میباشد. این خطا نشان دهنده مشکل در بخش سرویسدهنده و یا اصطلاحاً هاست میباشد. ارور ۵۰۰ یکی از بدترین اتفاقاتی است که میتواند برای هر سیستم مدیریت محتوایی بیفتد و مشکلات زیادی را برای وبسایت به وجود آورد. در این مقاله قصد داریم راهکارهایی برای رفع آن ارائه دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
چرا خطای ۵۰۰ عجیب به نظر میرسد؟
خطای ۵۰۰ یکی از بحث برانگیزترین خطاهای موجود میباشد، زیرا در اصل هیچ نشانهای از نوع رفتار آن وجود ندارد و مشخص نیست که چه اتفاقی دقیقاً در هنگام بروز این خطا رخ داده است.
تنها چیزی که از خطای ۵۰۰ مشخص است، بروز مشکل در بخش سرور سایت میباشد که این موضوع در سیستم مدیریت محتوای وردپرس ممکن است به دلیل اجرا شدن اسکریپتی باشد که احتمالاً نباید اجرا میشده و اکنون سرور شما را با مشکل مواجه کرده است.
روشهای رفع خطای ۵۰۰
به طور کلی چند راهکار برای رفع خطای ۵۰۰ و بازگرداندن وبسایت به حالت عادی خود وجود دارد. این راهکارها عبارتند از:
۱- فعال کردن حالت اشکالزدایی در وردپرس
یکی از بخشهایی که در سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود دارد، بخش اشکالزدایی (دیباگ) میباشد. شما با استفاده از این بخش میتوانید به تمامی خطاهای به وجود آمده در وردپرس پی ببرید و در رفع آنها بکوشید.
برای فعالشدن اشکالزدایی کافی است فایل wp-config.php را با ویرایشگر باز کرده و به دنبال WP_DEBUG گشته و مقدار آن را برابر true قرار دهید و سپس فایل را ذخیره کنید.
define("WP_DEBUG", true );
۲- غیرفعال کردن همه افزونهها و بازگشت به پوسته اصلی
زمانی که وردپرس را بر روی هاست خود نصب میکنید، چند افزونه و پوسته پیشفرض دارد. اگر در هنگام خطا، هنوز میتوانید وارد پیشخوان وردپرس شوید، تمام افزونههای خود را غیر فعال کنید و ببینید که آیا وبسایت شما درست شده است یا خیر.
این احتمال وجود دارد که همخوانی نداشتن برخی از افزونهها بر روی وبسایت شما تأثیر گذاشته باشد و سبب کاهش سرعت وبسایت شما شده باشد و همین موضوع باعث بروز خطای ۵۰۰ شده باشد. در این حالت باید همه افزونهها را غیرفعال کنید و سپس با فعالکردن تک تک آن، افزونه مشکلدار را شناسایی کنید.
در صورتی که باز هم خطای ۵۰۰ رخ داد، این موضوع میتواند ناشی از پوسته فعال باشد. پیشنهاد میکنیم پوسته وبسایت را تغییر داده و یکی از پوستههای پیشفرض وردپرس را فعال کنید و بررسی کنید ببینید در این حالت هم خطا رخ میدهد یا خیر.
۳- بررسی فایل htaccess.
فایل htaccess. یکی از فایلهای بسیار مهمی میباشد که برخی از قوانین مهم سایت را در خود جای داده است. این بخش معمولاً برای بازنویسی آدرسها و یا جلوگیری از دسترسی به برخی از بخشهای سایت استفاد میشود.
از طریق ویرایشگر FTP بررسی کنید و ببینید که آیا این فایل در دایرکتوری (پوشه) وبسایت شما وجود دارد یا خیر. ذکر این نکته الزامی است برای مشاهده این فایل باید گزینه نمایش فایلهای مخفی را انتخاب کرده باشید.
اگر این فایل را پیدا کردید، به منظور رفع خطای ۵۰۰ از آن یک پشتیبان تهیه کنید و سپس تمام دستورات داخل آن را حذف کنید و فایل را مجدد ذخیره کنید. با این کار امکان دارد که برخی از قوانین مهم وب سایت حذف شود، اما خطای داخلی سرور احتمال دارد به دلیل تعیین اشتباه یک دستور در این فایل باشد.
اگر خطای شما رفع شد، بلوک به بلوک کدهای این فایل را برای شناسایی محل خطای ۵۰۰ شناسایی کنید و بعد از آن بررسی کنید تا بتوانید کدی که باعث بروز مشکل در وبسایت شما میشود، را پیدا کنید.
۴- افزایش حافظه در وردپرس
یکی دیگر از دلایل بروز خطای ۵۰۰، کمبود حافظه مورد استفاده در وردپرس میباشد. در بیشتر اوقات حافظه سرور به صورت اشتراکی بوده و بین تمامی وبسایتها تقسیم میشود.
به منظور افزایش حافظه در وردپرس کافی است فایل wp-config.php را در ویرایشگر باز نموده و کد زیر را در انتهای آن قرار دهید. همچنین میتوانید به جای مقدار پیشنهادی، مقدار مورد نظر خود را وارد کنید.
define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
حال پس از چند لحظه سایت خود را تست کنید، اگر به نتیجه مطلوب رسیدید، شما توانستهاید این بخش را به صورت موقت رفع کنید و برای حذف کامل این مشکل باید عاملی که باعث کاهش حافظه شما شده است را بررسی کرده و یا از میزبان خود برای بررسیهای بیشتر کمک بگیرید، تا میزان حافظه استفاده شده توسط افزونههای مختلف را بر روی هاست شما بررسی کند.
۵- سؤال کردن از میزبان سایت
پس از بررسی حالتهای مختلف، در صورتی که مشکل هنوز پا برجا بود، از میزبان خود سؤال کنید، شاید موردی که به وجود آمده بر روی تمام سرور باشد و خطای ۵۰۰ مشکل جدیتر دارد و باید توسط پشتیبانان سرور رفع شود.
نکته حائز اهمیت این است که اگر شما میخواهید از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده کنید، میتوانید از سرورهای بهینه در این زمینه استفاده کنید.
۶- نصب دوباره وردپرس
یکی از سختترین مراحل رفع خطای ۵۰۰ در اصل حذف و نصب وردپرس میباشد که دردسرهای بسیار دارد، اما میتواند بسیاری از مشکلات شما را رفع کند. در برخی از موارد حتی دیده شده، کاربران با بهروزرسانی وردپرس، مشکل خود را رفع کردهاند اما نصب مجدد وردپرس میتواند آخرین گزینه شما در این لیست باشد.
نتیجهگیری
خطای ۵۰۰ یک خطای مشخصشده و معمول سایتها نیست، اما میتواند برای شما پیش بیاید. پس در نظر داشته باشید که باید برای بررسی و رفع این مشکل به صورت مرحله به مرحله پیش بروید تا بتوانید آن را رفع کنید.
در صورتی که میخواهید یک وبسایت حرفهای و بدون خطاهای معمول نظیر ۵۰۰ و… داشته باشید، طراحی سایت خود را به تیم ما بسپارید. تیدا وب از ابتدا تا انتها با شما خواهد بود.
منبع : Themeisle